Rovana Plumb, luată la rost în Parlamentul European, în legătură cu declarația de avere

Rovana Plumb FOTO: Gov.ro
Rovana Plumb FOTO: Gov.ro

Rovana Plumb va trebui să ofere explicații față de discrepanțele care apar între declarațiile de avere pe care fostul ministru le-a depus în România și cele depuse la Bruxelles.

Comisia juridică a Parlamentului European îi cere Rovanei Plumb, care țintește postul de Comisar European al Transporturilor, să își traducă declarația de avere depusă în România și să dea detalii despre un împrumut bancar pe care nu l-a menționat anterior.

Plumb a declarat, în România, că are trei împrumuturi, unul de 800.000 de euro la o bancă, unul de 800.000 de lei de la o persoană fizică și încă unul de 63.000 de lei, de la altă persoană fizică. Se pare că Rovana Plumb n-ar fi menționat unele împrumuturi în raportul pe care trebuia să îl prezinte Comisiei UE.

Rămâne de văzut cum va scoate cămașa Rovana Plumb, propunerea României pentru funcția de comisar european pe Transporturi, mai ales că susținerea europeană pe care o are nu este tocmai una foarte puternică.

Rovana Plumb (PSD) nu este singura candidată la o funcție înaltă în noul mecanism european care a fost luată la puricat în comisia juridică de la Bruxelles. Doar ungurul Trocsanyi nu va primi o scrisoare din partea Comisiei Juridice.

În rest, candidați pentru funcții înalte din Franța, Lituania, Belgia, Cipru, Portugalia sau Spania trebuie toți să ofere lămuriri suplimentare înainte de a putea fi numiți comisari.