Rezultate Evaluare Națională 2017 Slatina. Edu.ro publică notele

rezultate evaluare națională 2017 slatina
Foto: scoala-constantinbrancoveanu.blogspot.com

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slatina. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației Naționale pe siteul evaluare.edu.ro.

Aproximativ 144.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie. Luni, 19 iunie, elevii au dat examenul la Limba și Literatura Română, iar miercuri, 21 iunie, au susținut examenul la Matematică. Joi, 22 iunie, elevii care aparțin minorităților au susținut examenul la Limba Maternă.

* La proba de Limba și Literatura Română, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia”, scrisă de Magda Isanos, aparţine genului liric
* Elevii au mai avut de explicat rolul cratimei și modul prin care s-au format anumite cuvinte,
* La al doilea subiect elevii au primit un text numit „Cel mai rapid de pe pământ” din revista „Terra Magazin” și au avut de răspuns la mai multe întrebări de gramatică (de exemplu, li s-a cerut să identifice funcția sintactică a unor cuvinte).
* La cel de-al treilea subiect li s-a cerut să descrie (în maximum 300 de cuvinte) o întâmplare reală sau imaginară petrecută la un concurs sportiv.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slatina – Note afișate pe edu.ro

* La primul subiect de la proba de Matematică, elevii au avut de rezolvat câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie.
* La cel de-al doilea subiect de la proba de Matematică au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.
* Cel de-a treilea subiect a fost unul de geometrie, iar elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației Naționale publică luni, 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Slatina pe site-ul evaluare.edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până în ora 16.00.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Slatina, elevii care sunt nemulțumiți de notele primite pot depune contestație numai astăzi, 26 iunie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017, iar rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slatina – Notarea lucrărilor

Lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc examenele (această regulă a fost introdusă pentru prima dată în 2016). În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială poate crește sau se poate micșora.

Nota comisiei de contestații este definitivă: nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale 2017 să vadă lucrarea proprie sau a propriului copil. Vizualizarea poate avea loc numai după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Slatina – Repartizarea computerizată a elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Slatina, începe etapa de repartizare a elevilor la liceele din țară, în funcție de notele obținute.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (având o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (având o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.