Rezultate Evaluare Națională 2017 Sfântu Gheorghe. Notele de pe edu.ro

rezultate evaluare națională 2017 sfântu gheorghe
Foto: www.colegiulmihaiviteazul.ro

Rezultate Evaluare Națională 2017 Sfântu Gheorghe. Elevii careau terminat clasa a VIII-a în acest an, dar și cei care nu au reușit până acum să promoveze testele naționale, au susținut săptămâna trecută examenele de la Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2017 au fost publicate de Ministerul Educației pe siteul evaluare.edu.ro.

Aproximaitv 140.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2017 în săptămâna 19 – 23 iulie.

Luni, 19 iunie, elevii au dat examenul la Limba Română. Miercuri, 21 iunie, ei au susținut examenul la proba de Matematică, iar joi, 22 iunie, elevii care aparțin minorităților naționale au dat examenul la Limba Maternă.

La Limba Română, elevilor li s-a cerut să demonstreze că poezia „Ploaia”, de Magda Isanos, aparţine genului liric. De asemenea, copiilor li s-a cerut să explice rolul cratimei și modul în care s-au format anumite cuvinte.

La cel de-al doilea subiect elevii au primit textul „Cel mai rapid de pe pământ” din publicația „Terra Magazin”. Copiii au avut de răspuns la câteva întrebări de gramatică (de exemplu, a trebuit să identifice funcția sintactică a unor cuvinte).

La cel de-al treilea subiect au avut de descris în 150 – 300 de cuvinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută la un concurs sportiv.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Sfântu Gheorghe – Notele afișate pe edu.ro

1. La primul subiect de la Matematică elevilor li s-a cerut să rezolve câteva operaţii de algebră și exerciții de geometrie.
2. La al doilea subiect au primit mai multe exerciții pornind de la un cub și de la o funcție.
3. La al treilea subiect a fost de geometrie, iar copiii au avut de răspuns la mai multe întrebări legate de un dreptunghi și de un cilindru.

Ministerul Educației publică azi, în data de 26 iunie, rezultate evaluare națională 2017 Sfântu Gheorghe pe site-ul edu.ro. Afișarea rezultatelor are loc până la ora 16.00, în toată țara.

După rezultate Evaluare Națională 2017 Sfântu Gheorghe, elevii care nu sunt mulțumiți de notele primite pot depune contestație azi, 26 iunie, între orele 16.00 – 20.00. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 27 – 29 iunie 2017; rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Sfântu Gheorghe – Lucrările, notate în alte centre

Pentru al doilea an, lucrările au fost corectate în centre de evaluare din alte judeţe decât cele în care elevii au susținut examenele. În urma evaluării lucrărilor contestate. nota inițială poate crește sau se poate micșora.

Nota comisiei de contestații este finală întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Candidatul major și părinții sau reprezentanții legali ai minorului pot cere comisiei de organizare a Evaluării Naționale să vadă lucrarea elevului, însă vizualizarea poate avea loc doar după afișarea rezultatelor finale după contestații.

La vizualizarea lucrării, candidatul minor trebuie să fie însoțit în mod obligatoriu de un părinte sau de un reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate duce la reevaluarea și nici la modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Rezultate Evaluare Națională 2017 Sfântu Gheorghe – Repartizarea elevilor la licee

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2017 Sfântu Gheorghe, începe etapa de repartizare computerizată a elevilor la liceele din țară.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din V-VIII (o pondere de 20%).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.