Rezultate Evaluare Națională 2016 Slobozia. Rata de promovabilitate și notele

rata de promovare bac 2019
Foto: olttv.ro

Rezultate Evaluare Națională 2016 Slobozia. Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației, peste 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016 în perioada 27 iunie – 1 iulie.

Evaluarea Națională 2016 a venit și cu o premieră. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care s-au susținut examenele. Acest sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, precum și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Slobozia pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii care au terminat clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică. Marți, unii dintre ei au susținut proba la Limba Maternă.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, ei având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ. Toți cei care au fost prinși copiind au primit nota 1.

De asemenea, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări menite să îi ajute precum: manuale, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Slobozia

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Li s-a cerut să demonstreze că această creație aparține genului liric. La cel de-al doilea subiect de la proba de Limba Română elevii au avut de redactat o narațiune de maximum 150 – 250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

În cazul probei de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au primit funcții și ecuații, iar la cel de-al treilea au avut de rezolvat câteva probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Slobozia, contestațiile pot fi depuse numai astăzi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada imediat următoare (2 – 4 iulie), iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Slobozia

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Slobozia, urmează etapa de repartizare a elevilor la liceele din județ.

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor avea de completat fişele de înscriere şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele din județ vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.