Rezultate Evaluare Națională 2016 Alexandria. Notele și rata de promovare

Rezultate Evaluare Națională 2016 Alexandria. Elevii care au absolvit utlima clasă de gimnaziu în această vară au susținut în această săptămână Evaluarea Națională.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2016 au fost publicate de autoritățile din educație pe evaluare.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Potrivit rezultatelor afișate pe site, 47 de elevi din București au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016. Numărul acestora este mult mai mare decât anul trecut, când numai 13 elevi din Capitală au reușit să obțină media 10 la examenul de capacitate. În județul Ilfov, 5 elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2016.

Potrivit datelor furnizate de Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice din România, peste 150.000 de elevi au susținut examenele de la Evaluarea Națională 2016.

Evaluarea Națională 2016 a venit cu o premieră foarte importantă. Pentru prima dată, lucrările de la Evaluarea Națională au fost corectate în alte județe decât cele în care tinerii au susținut examenele. Acest sistem s-a aplicat atât în cazul probei de Limba și Literatura Română, cât și în cazul probei de Matematică.

Ministerul Educației publică astăzi rezultate evaluare națională 2016 Alexandria pe site-ul evaluare.edu.ro.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni proba la Limba și Literatura Română, marți la Limba Maternă, iar miercuri s-a desfășurat proba de Matematică.

Candidații la Evaluarea Națională 2016 nu au avut voie să introducă în sălile de examen genți, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemănătoare, ei având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din fiecare unitate de învățământ.

De asemenea, elevii nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare sau în bănci, cărți sau lucrări precum: culegeri, formulare, manuale, dicționare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Alexandria

La primul subiect de la proba de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de analizat poezia „Salcâmii” de A. E. Baconsky. Potrivit cerinței, elevilor li s-a cerut să demonstreze că această creație aparține genului liric. La al doilea subiect elevii au avut de redactat o narațiune de 150 – 250 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare imaginară sau reală petrecută într-o stațiune turistică.

La proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2016, elevii au avut de făcut mai multe calcule la primul subiect, la subiectul al doilea au primit ecuații și funcții, iar la cel de-al treilea au avut de rezolvat probleme de geometrie.

După rezultate evaluare națională 2016 Alexandria, contestațiile pot fi depuse numai astăzi, vineri, 1 iulie, între orele 16 – 20. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 2 – 4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

Rezultate Evaluare Națională 2016 Alexandria

După ce se afișează rezultate Evaluare Națională 2016 Alexandria, urmează etapa în cadrul căreia elevii vor fi repartizați la liceele din județul Teleorman.

În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu şi tot în această perioadă fişele vor fi introdse în baza de date computerizată.

Pe 20 iulie, liceele vor afişa listele candidaţilor repartizaţi în unitățile de învățământ respective. Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 – 29 iulie.