Rezultate BAC 2016 Fetești. Afișarea rezultatelor pe edu.ro

Rezultate BAC 2016 Fetești
Rezultate BAC 2016 Fetești. Foto: Trygve W Nodeland (Wikimedia Commons)

Rezultate BAC 2016 Fetești. Elevii care au terminat clasa a XII-a au susținut în ultimele săptămâni examenul de BAC.

Rezultatele la BAC 2016 au fost publicate azi de Ministerul Educației Naționale pe bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Tot azi elevii pot depune contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale de după contestații vor fi făcute publice în data de 16 iulie (sâmbătă).

Rezultate BAC 2016 Fetești

Probele scrise de la BAC 2016 au debutat luni, 4 iulie, cu proba la Limba și Literatura Română. La Limba și Literatura Română, elevii de la profilul real au avut de analizat un roman interbelic, iar cei de la profilul uman un roman psihologic.

Examenul de BAC 2016 a continuat marți, 5 iulie, cu proba la Limba Maternă, iar miercuri, 6 iulie, elevii au trecut prin emoțiile aduse de proba de Matematică sau de Istorie.

La Matematică au existat 4 tipuri de subiecte, în funcție de filiera pe care elevii au absolvit-o:

* Matematică-informatică
* Pedagogică
* Științele naturii
* Tehnologică

Rezultate BAC 2016 Fetești

Ultima proba a examenului de BAC 2016 s-a desfășurat vineri, 8 iulie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). În funcţie de profil și de specializare, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

* susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
* susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
* obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.

Rezultate BAC 2016 Fetești

Examenul de Bacalaureat din acest an nu a fost lipsit de controverse.

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care au cerut ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

Unii dintre elevii de la profilul real au ales să prezinte romanul „Moromeții” la unul dintre subiecte, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului. Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ”buna crestere” pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”, au arătat inițiatorii petiției.

Rezultate BAC 2016 Fetești

O altă petiție a vizat un subiect de la proba de Fizică de la BAC 2016.  Peste 400 de persoane au semnat o petiție online în care susțin că unul dintre subiectele de la proba de Fizică de la examenul de Bacalaureat 2016 a fost greșit.

Oamenii cer Ministerului Educației să le dea tuturor elevilor punctaj maxim la acea problemă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.