Revine matricola școlară. Cum arăta înainte

Fiecare școală va decide cel puțin un semn distinctiv pentru elevi. Potrivit mediafax.ro, măsura ar dori să crească siguranța și este cuprinsă într-un regulament de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar elaborat de Ministerul Educației.

În regulament mai este cuprins și un articol care se referă la înființarea unei comisii care să se ocupe de prevenirea și combaterea violenție în fiecare școală.

Această comisie trebuie să facă planuri pentru reducerea fenomenului violenței în școală și trebuie să colaboreze cu autoritățile locale, poliție și jandarmeria.

De asemenea, se va stabili un program clar pentru vizitatori, iar introducerea unor persoane străine în școală, alarma falsă, incendierea și tentativa de incendiere, introducerea armelor, precum și consumul de alcool și droguri sunt considerate atentate la securitatea unității școlare.

Semnul distinctiv, precum ecusonul, uniforma, eșarfa sau matricola, va fi stabilit după o consultare cu Consiliul părinților.

FOTO: cucheiadegat.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.