Retragerea lui Ion Iliescu din PSD, cerută din interiorul partidului

retragerea lui ion iliescu din psd
Ion Iliescu la Televiziunea Română în timpul Revoluției din 1989. Foto: Andrei Stroe via Wikimedia Commons

După şedinţa conducerii PSD în care Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova au fost excluși din partid, deputatul PSD Sebastian Ghiţă a afirmat că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă pentru ca imaginea partidului să se îmbunătățească.

„Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se aşează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD”, a spus Ghiță, citat de mediafax.ro.

Patronul România TV a arătat că este necesară reformarea PSD și că toţi cei cu probleme, cu arestări preventive şi situaţii grave, trebuie suspendaţi din PSD. El i-a dat ca exemplu pe Mazăre, Constantinescu, Duicu, Pendiuc, Mocanu, Hrebenciuc și a apreciat că este necesar un cod de integritate şi o comisie centrală cu putere de decizie.

„Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar şi alţii sunt exemple vii ale percepţiei că PSD ar fi un partid corupt. Toţi trebuie să se suspende din PSD sau să fie suspendaţi. Sfidarea legii şi a DNA nu îi ajută nici pe ei şi nici partidul. Mircea Cosma şi Constantin Nicolescu, chiar dacă au 70 de ani, au înţeles şi s-au retras. Ar trebui şi ceilalţi să aştepte în afara partidului până când justiţia se pronunţă”, a declarat Sebastian Ghiţă.

„Corupţia e pentru România mai rea decât cancerul pentru omenire”, a continuat el.

Ieri, după excluderea celor trei lideri PSD, Victor Ponta a vorbit despre o schimbare radicală a PSD: “Acea reformă radicală de care PSD-ul are nevoie nu se va limita la schimbarea a 2-3 oameni cu alți 2-3. Cred că trebuie o schimbare de atitudine și de recâștigare a credibilității, care se va face în timp”.

El a subliniat că dorește ca PSD să scape de imaginea de partid comunist și corupt, de partid al baronilor care își apără membrii certați cu legea.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.