Regiunea din Italia care le dă bani turiștilor ca să o viziteze

Castelul Miramare din Triest
Castelul Miramare din Triest. Foto: RobertoSFR / pixabay.com

Regiunea Friuli Venezia Giulia din nord-estul Italiei le decontează turiștilor biletele de tren de întoarcere, indiferent spre ce zonă a Italiei călătoresc, relatează CNN.

În plus, turiștii vor primi și un card prin care beneficiază de intrări gratuite la muzee, de transport public gratis, precum și de diverse reduceri. Singura condiție este ca turiștii să petreacă cel puțin două nopți în regiune.

Începând din data de 7 octombrie și până la 31 mai 2023, PromoTurismoFVG, comitetul local de turism, le va deconta biletele de tren de întoarcere vizitatorilor care ajung în orașele Triest și Udine ori în stațiunile Grado și Lignano Sabbiadore de la Marea Adriatică.

Turiștii pot călători cu oricare dintre trenurile Trenitalia, operate de stat (de la liniile regionale la trenurile Intercity și la trenurile de mare viteză Frecce). Vizitatorii trebuie să facă rezervări pentru cel puțin două nopți la un hotel care participă la program. Când rezervă un pachet, prețul biletelor de tren de întoarcere va fi scăzut din suma totală.

Turiștii vor primi și cardul FVG, care oferă:

  • acces gratuit la principalele muzee
  • acces gratuit la tururi ghidate
  • transport public gratis
  • reduceri la piscine
  • reduceri la teatru
  • acces gratuit sau reduceri la expoziții speciale, ca de exemplu la expoziția Bansky ce va avea loc în Triest din noiembrie până în aprilie

Pentru a beneficia de program trebuie ca biletele să aibă ca destinație / punct de plecare una dintre următoarele stații: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Triest Aeroport, Triest Centrale sau Udine.

Triest este unul dintre marile orașe din nordul Italiei. A fost anexat de Imperiul Austro-Ungar și a fost înapoiat Italiei abia după Primul Război Mondial. Astfel, o bună parte din oraș a fost construită de austrieci, însă se păstrează și situri arheologice de pe vremea romanilor.

În Udine, oraș care a făcut și el parte din Imperiul Austriac, turiștii pot vizita un castel transformat în muzeu (unde pot admira picturi de Caravaggio și Tiepolo) și o catedrală din secolul al XIII-lea.

Construită pe insulele dintr-o lagună, Grado este numită adesea „Mama Veneției”. Iar Lignano Sabbiadoro este una dintre stațiunile de top de la Marea Adriatică.

Foto: RobertoSFR / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.