Record de viteză pe drumurile din România: 281 km/h. Cine este șoferul și cum a fost sancționat

record viteză radar
Sursa: Facebook Poliția Română

Un șofer a fost prins când mergea cu 281 de km/h pe autostrada A1. Este cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar în acest an pe drumurile din România.

„281 km/h, pe un sector de drum limitat la 100 km/h – cea mai mare viteză înregistrată de aparatul radar anul acesta – „premiul”: 120 de zile fără permis, cu dovadă fără drept de circulație și 2.900 de lei amendă.

Mulțumim colegilor care acționează pe Autostrada A1, care îi opresc pe cei ce ne pun în pericol pe toți!”, a transmis Poliția Română.

Potrivit Digi 24, șoferul este un cetățean ceh care tocmai se întorcea de la un raliu ce fusese organizat sâmbătă în Mamaia. El mai avea doar câțiva kilometri până la ieșirea din țară în momentul în care a fost oprit de polițiștii de la Rutieră din județul Arad.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.