PSD își critică propriul guvern: „Nu vom ezita să schimbăm premierul!”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a criticat pe ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, și primul ministru, Sorin Grindeanu, că nu au fost prezenți în Parlament pentru votul pe Legea salarizării bugetarilor.

„E o problemă faptul că azi Ministrul de Finanțe nu a venit în Parlament să susțină această lege, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru și să-mi cer scuze ca președinte al PSD că nu a venit. E o problemă pe care o vom regla în interior. (…)

Era bine să vină şi premierul, pentru că e o lege importantă, poate cea mai importantă din acest an”, a declarat Liviu Dragnea, de la tribuna Parlamentului, imediat după ce s-a votat Legea salarizării bugetarilor.

Critici mai dure au venit din partea președintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, care a spus că partidul nu va ezita să îl schimbe inclusiv pe premierul Sorin Grindeanu.

„Acolo unde vom constata deficienţe nu ne vom da în lături să propunem schimbarea de miniştri, inclusiv a Guvernului, dacă considerăm că acesta a încetinit ritmul aplicării programului de guvernare. Membrii Guvernului nu au comunicat îndeajuns, sunt multe lucruri, dorim intensificarea ritmului de aplicare.

PSD are oameni şi are o rezervă de cadre foarte buni care oricând pot înlocui un prim ministru. Avem o majoritate solidă, avem un program de guvernare apreciat de români şi consider că dânsul vrea bine României şi va nominaliza tot un social democrat”, a declarat Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD.

Primele critici la adresa lui Sorin Grindeanu au venit de la Gabriela Vrânceanu Firea, primarul Bucureștiului. Firea a declarat, duminică, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu „ca la început”, dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele „se lovesc de un zid”, iar relaţia Executivului cu administraţia locală este „mai proastă” decât pe vremea Cabinetului Cioloş.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.