Prințul Charles al Transilvaniei. Moștenitorul coroanei Marii Britanii, urmaș al lui Vlad Țepeș

Prințul Charles (Foto: Wikimedia Commons)
Prințul Charles (Foto: Wikimedia Commons)

Prințul de Wales a primit o invitație din partea primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, de a-i fi desemnat titlul onorific de Prinț al Transilvaniei.

”Ştim cât de mult iubiţi Transilvania. A devenit a doua dumneavoastră casă şi aţi fost cel mai valoros ambasador al regiunii. Pentru că iubiţi Transilvania aşa de mult, ne-am gândit că în loc să fiţi Prinţul de Wales, să fiţi Prinţul de Wales şi de Transilvania. Trebuie să recunoaşteţi «Prinţul de Wales şi de Transilvania» este un mod fantastic de a vă introduce, ar putea fi un subiect grozav pentru a începe o conversaţie”, scrie în invitaţia trimisă Prinţului Charles, potrivit Daily Mirror.

Prințul Charles deține două case de vacanță, vechi de 400 de ani, în regiunea românească, de care s-a declarat vrăjit în mai multe rânduri.

Moștenitorul tronului Marii Britanii este un descendent al lui Vlad Țepeș. ”Transilvania e în sângele meu”, spunea Prințul Charles, adăugând că Regina Maria, consoarta lui George al V-lea, stră-străbunicul său, era înrudită cu fostul conducător valah.

Mircea Hava l-a invitat pe Prințul Charles să viziteze Alba Iulia, fosta capitală a provinciei Transilvania. Fiul Elisabetei a II-a a Marii Britanii vine în fiecare an în România, unde s-a implicat în numeroase proiecte caritabile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.