Primele pensii speciale pe care vrea să le elimine Guvernul

Foto: tookapic / pixabay.com

Primele pensii speciale care au intrat în vizorul Guvernului sunt cele de la Curtea de Conturi, o parte din cele ale funcționarilor parlamentari și unele dintre pensiile magistraților, au declarat surse din coaliție pentru „Adevărul”.

În cazul magistraților va avea loc o reverificare a modului cum au fost acordate, în funcție de vechimea în specialitate.

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, în luna aprilie erau 5.227 de pensionari în baza legii referitoare la magistrați, pensia medie lunară fiind de aproximativ 21.500 de lei.

De asemenea, va rămâne fără pensie specială și personalul auxiliar și administrativ din categoria funcționarilor publici parlamentari. Pensia medie lunară, potrivit datelor din luna aprilie, era de 5.000 de lei.

Surse politice au mai declarat pentru „Adevărul” că vor rămâne fără pensii speciale și cei de la Curtea de Conturi.

Până miercuri noapte, ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuie să strângă opiniile și amendamentele ministerelor care au beneficiari de pensii speciale (Justiție, Apărare, MAI), pentru a contura o formă de revizuire care să ajungă pe masa comisiilor raportoare (Muncă și Buget-Finanțe) joi.

Votul în Camera Deputaților cu privire la pensiile speciale ar putea fi dat miercuri, 31 mai.

Foto: tookapic / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.