Primăria condusă de Clotilde Armand a dat un contract unei firme ce are un membru USR printre acționari

clotilde armand
Foto: Pagina de Facebook Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 a atribuit prin achiziție directă contractul de circa 45.000 de euro pentru crearea platformei online de înscriere pentru voucherele de 1.000 de lei. Contractul a ajuns la o firmă printre ai cărei acționari se numără și un membru USR Sector 1, a dezvăluit hotnews.ro.

Primarul Clotilde Armand (USR) vrea să le dea tuturor locuitorilor din sectorul 1 vouchere anticriză de 1.000 de lei, indiferent de venituri. Proiectul nu a fost deocamdată aprobat de Consiliul Local, însă contractul pentru realizarea platformei de înscriere a fost atribuit deja.

Banii vor ajunge la firma Field Zoom Data, unde printre acționari se numără și un USR-ist.

Anunțul pentru dezvoltarea platformei online a fost publicat în sistemul elecronic de achiziții publice pe 7 noiembrie, ora 13:42, valoarea estimată fiind de 221.000 lei (circa 45.216 euro cu TVA).

Primăria a cumpărat servicii informatice pentru dezvoltarea și operarea unei platforme online pentru colectarea de informații și validarea beneficiarilor tichetelor destinate îmbunătățirii eficienței energetice.

La ore 14:16 minute, după 34 de minute, firma Field Zoom Data a și depus ofertă, la același preț ca valoarea estimată de autoritate. Imediat a primit răspuns de la autoritatea contractantă, mai relatează hotnews.ro.

Firma Field Zoom Data este înființată în 2019, are 5 angajați, iar anul trecut a avut o pierdere de circa 345.000 lei. Printre acționari se numără și Anton Cupcea, care este membru USR Sector 1 și a făcut parte din biroul local și biroul municipal. El are 3% din firmă.

Pe 17 noiembrie, după 10 zile, platforma era gata, iar Primăria Sectorului 1 a dat drumul la înscrieri pentru voucherele anticriză de 1.000 de lei, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul local.

După estimările făcute de reprezentanții instituției, de aceste tichete vor beneficia aproximativ 208.000 persoane, iar bugetul estimat este de 208 milioane lei. Proiectul va fi supus vineri aprobării Consiliului Local Sector 1.

Contactată de hotnews.ro, Clotilde Armand a susținut că achiziția este legală: „Anunțul acestei achiziții a respectat absolut toate prevederile legale, întreaga procedură a fost derulată prin SEAP, totul este transparent. Este o achiziție cu atribuire directă, în temeiul legii. Firma respectivă nu are nicio legătură de familie cu conducerea Primăriei. Am aflat că este o persoană acolo, care are 3% din firmă, care este membru USR, dar nu este în conducerea partidului”.

„Nu mă interesează că cineva de la USR are 3% din firmă, ce mă interesează este ce face firma, cât de mult este recunoscută, să facă față la provocările pe care le avem, platforma a fost atacată și va fi atacată, are toate nivelele de siguranță necesară”, a mai spus Armand.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.