Primar Tulcea alegeri 2016. Iată cine a câștigat

vot alegeri referendum macedonia
FOTO: European Parliament/Flickr (creative commons)

Partidul Social Democrat a câştigat primăriile în 31 din cele 51 de unităţi administrativ teritoriale tulcene, cea a municipiului Tulcea neaflându-se însă printre ele, potrivit numărătorii paralele efectuată de organizaţia judeţeană a PSD.

„Avem 31 din cele 51 de primarii din judeţ şi chiar dacă Primăria municipiului Tulcea nu se numără printre ele, cred că este un rezultat foarte bun care ne da posibilitatea de a constitui Consiliul Judeţean singuri sau cu un alt partid”, a declarat pentru Agerpres preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Horia Teodorescu.

În ceea ce priveşte Consiliul Local al municipiului reşedinţa de judeţ, numărătoarea paralelă a relevat că din cele 18.893 de voturi valabil exprimate, 9.703 au fost pentru PSD, 7.188 – pentru PNL, iar 2.505 pentru PMP.

De asemenea, din cele 18.915 voturi valabil exprimate pentru primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea a obţinut 9.354 voturi, Lucian Simion, reprezentantul PSD, 7.332, iar Ştefana Zibileanu, candidată PNL, 4.315 voturi.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în august anul trecut, pe primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, pe soţia şi pe fiica acestuia. Primarul este acuzat, între altele, că a acordat ilegal o autorizaţie de construire a unui bloc de locuinţe, primind în schimb un apartament de trei camere.

Primar Tulcea alegeri 2016. Candidatii la functia de primar in municipiul Tulcea:

Municipiul Tulcea Partidul National Democrat Balbu Cornel
Municipiul Tulcea Candidat Independent Bibu Nicolae-Florin
Municipiul Tulcea Partidul Romania Unita Chiper Teodor Georgian
Municipiul Tulcea Candidat Independent Hogea Constantin
Municipiul Tulcea Partidul Romania Mare Petria Mircea
Municipiul Tulcea Candidat Independent Schiopu Doru
Municipiul Tulcea Candidat Independent Selaru Marian-Valentin
Municipiul Tulcea Partidul Social Democrat Simion Lucian- Eduard
Municipiul Tulcea Partidul Alianta Liberalilor Si Democratilor Tudorie Marius
Municipiul Tulcea Partidul Miscarea Populara Valcu Dumitru
Municipiul Tulcea Partidul National Liberal Zibileanu Stefana

Primar Tulcea alegeri 2016

Peste 18 milioane de români sunt așteptați să-și voteze edilii pentru următorii patru ani. Dintre aceștia peste 230.000 sunt tinere de 18 ani, iar aproape 5.300 de persoane au vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit sondajelor de opinie, prezența la vot la alegeri locale de anul acesta ar fi de aproximativ 50%.

Ca o comparație, la alegerile locale din 2012 au fost fost la urne 56,39% din cei înscriși pe listele electorale. Cei din mediul rural au participat, în procente, cu 15% mai mulți decât votanții din mediul urban.

Alegătorii își pot exprima votul în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați. Dacă nu știți exact secția la care trebuie să votați, puteți verifica pe siteul Registrului Electoral. https://registrulelectoral.ro/

Primar Tulcea alegeri 2016

Candidaturile au fost depuse între 11 și 26 aprilie, iar campania electorală s-a desfășurat între 6 mai și 4 iunie. Guvernul a acordat pentru alegerile locale în jur de 350 de milioane de lei. Din acești bani sunt plătite indemnizațiile membrilor birourilor electorale și zona tehnică auxiliară.

La aceste alegeri locale va fi implementat și un sistem informatic ce va monitoriza prezența la vot și va preveni voturile ilegale. Mai exact, fiecare secție de votare va avea un operator de computer. Acesta va scana fiecare carte de identitate și cod numeric al celui care votează. Este verificat imediat și în cazul în care se constatată că a mai votat o dată, automat este trimisă o alertă către un centru de comandă de la Ministerul de Interne.

Primar Tulcea alegeri 2016

Autoritatea Electorală Permanentă spune că nu sunt riscuri de blocare ale sistemului, care este devoltat în colbaorare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și Institutul Național de Statistică.

„Dacă avem un alegător care încearcă să voteze de două ori, acesta se va întâlni mai întâi cu polițiștii de acolo din zonă, care vor cerceta cazul respectiv și, dacă se dovedește prin cercetările preliminare efectuate că nu a mai votat, prin legătura cu secția de votare de unde a venit mesajul, respectivul alegător va fi lăsat să voteze. Nu recomand nimănui să încerce să voteze ilegal”, avertiza președintele Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț.