Prima întrebare a unui băiat care s-a trezit din comă după 4 săptămâni

operatie
Foto: Wikimedia Commons

Un băiat din Italia care a rămas prins în mâlul de pe fundul unui canal din Milano a supraviețuit sub apă timp de 42 de minute. Adolescentul a stat în comă timp de o lună la spital, iar când s-a trezit a fost curios să afle ce rezultate a obținut echipa sa preferată de fotbal, relatează „The Independent”.

Alături de 5 prieteni, băiatul în vârstă de 14 ani a sărit de pe un pod într-o apă adâncă de 2 metri și a rămas prins în mâlul de pe fund.

Operațiunea de salvare s-a desfășurat extrem de rapid: o echipă de scafandri a reușit să îl scoată din apă după doar 42 de minute.

În timp ce era sub apă, inima băiatului a încetat să bată. După ce a fost scos din canal a fost resuscitat, inima sa fiind repornită cu ajutorul unui defibrilator.

După 4 săptămâni în care a fost în comă la spitalul San Raffaele, Michael s-a trezit, a vorbit cu părinții săi și a întrebat dacă echipa sa preferată de fotbal, Juventus, mai era încă în cursă pentru câștigarea Ligii Campionilor (Juventus va juca în finala Ligii Campionilor împotriva Barcelonei pe 6 iunie).

„Cea mai mare satisfacție din carieră”

Medicul său, Alberto Zangrillo, a declarat că resuscitarea băiatului a fost „cea mai mare satisfacție din întreaga sa carieră”. El a precizat că apa rece a contribuit la salvarea vieții băiatului deoarece a cauzat încetinirea funcțiilor sale vitale.

De asemenea, echipa de medici a folosit o tehnică numită oxigenare prin membrană extracorporeală (ECMO) pentru a extrage sângele lipsit de oxigen, pentru a-l încălzi și a-i adăuga oxigen, înainte de a-l băga înapoi în corp, potrivit The Times.

„După 15 zile am realizat o scanare, iar creierul său părea într-o stare bună”, a declarat Zangrillo.

Piciorul drept al adolescentului a trebuit să fie amputat de sub genunchi din cauza problemelor circulatorii, însă băiatul este acum activ, creierul nu i-a fost afectat și își amintește ce s-a întâmplat înainte de accident.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Se caută bucătari, ospătari, măcelari, îngrijitori
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii de TIR. Ce salarii se oferă
Modificări importante aduse la Prima Casă. Se poate trece la o locuință mai mare

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.