Premierul Vasile Cîțu, reclamat la DNA!

Florin Cîțu
Florin Cîțu

 

Un denunț care îi vizează pe premierul Florin Cîțu și pe fosta consileră de stat Mioara Costin va fi depus, de organizația Declic, la Direcția Națională Anticorupție.

Reprezentanții organizației non-guvernamentale au declarat că vor depune documentul pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu.

Acțiunea vine la câteva zile după ce în presă a apărut un document semnat de Mioara Costin, care era consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului, în care se trasa strategia de campanie a lui Florin Cîțu.

Între timp, Costin a demisionat.

Documentul a stârnit multe controverse, adversarii lui Florin Cîțu din alegerile interne ale Partidului Național Liberal acuzând că au fost folosite resurse guvernamentale în lupta politică internă.

Documentul conținea strategia de comunicare pentru presă, pentru rețelele sociale, inclusiv ce hashtaguri trebuie folosite și mesajul pe care trebuie să-l transmită echipa lui Florin Cîțu către publicul său țintă.

Potrivit ȘtirilePROTV, în document se cerea ca mesajele transmise de echipa lui Cîțu să inducă ideea că premierul va câștiga alegerile împotriva principalului său contracandidat, șeful Camerei Deputaților și actualul șef al PNL, Ludovic Orban.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.