Premierul Cîțu se laudă cu cei 5 milioane de români vaccinați, deși ținta era de 10 milioane

florin cîțu vaccinat
Florin Cîțu s-a vaccinat. Foto: Captură Facebook

Cu toate că în urmă cu câteva luni susținea că obiectivul României e să vaccineze 10 milioane de cetățeni până la finalul lunii iulie, ieri a fost atins abia pragul de 5 milioane.

Într-un clip postat pe Facebook, cu persoane care aruncă masca, se îmbrățișează sau ciocnesc sticle de bere, șeful Guvernului anunță cu entuziasm depășirea numărului de 5 milioane de români vaccinați anti-COVID-19 cu prima doză.

Cu schema completă sunt vaccinați doar 4,85 milioane de români.

Ținta de cinci milioane de români vaccinați fusese stabilită, inițial, de Florin Cîțu, pentru data de 1 iunie, în timp ce pentru data de 1 august premierul susținea că va fi îndeplinit obiectivul de 10 milioane de români imunizați.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, spunea, la rândul său, că previziunile premierului sunt ”realiste”.

Campania de vaccinare, care începuse în forță în România, a bătut pasul pe loc în ultimele săptămâni. Numărul dozelor administrate zilnic rar depășește pragul de 15.000, după ce, la un moment dat, acesta se apropia de o sută de mii.

Clipul postat de Cîțu pe pagina sa de Facebook a fost întâmpinat cu multă ironie de români, majoritatea fiind de acord asupra aspectului penibil al acestuia.

”Domnule prim ministru, e cumva 1 iunie mâine?”, s-a întrebat un cetățean, în timp ce altul a fost mai dur: ”Un mare eșec, având în vedere că doar 29% dintre români sunt vaccinați. Relaxând totul atât de repede, le-ați indus ideea că s-a terminat pandemia și că nu mai e cazul să se vaccineze!”

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.