Premieră mondială: Românii fac teste auto pe Google Street View

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews.ro

Automobil Clubul Român a lansat o inovație în pregătirea celor care vor să obțină permisul de conducere, dar și pentru aprofundarea cunoștințelor de legislație rutieră. Este vorba despre „Street View Test”, primele teste auto din lume formulate pe Google Street View.

„Chestionarele auto formulate pe Google Street View de instructorii ACR schimbă, pe de o parte, paradigma testelor clasice auto, nepropunându-și să le înlocuiască, ci să le completeze. Scopul noului tip de teste este de a prezenta întrebări formulate pe situații reale, din viața de zi cu zi, cu care viitorii șoferi se pot identifica mai bine, pentru că au loc pe strazile pe care chiar vor conduce”, explică reprezentanții ACR.

Spun că au ales testele pe Google Street View pentru că imaginile din testele clasice nu surprind realitatea cotidiană. „În schimb, camerele Google Street View captează mereu situații relevante, care devin adevărate lecții pentru cei care se pregătesc să-și obțină permisul de conducere”, mai arată cei de la ACR.

De asemenea, cei care descoperă o neregulă de trafic surprinsă de Google Street View, o pot raporta direct pe site, iar instructorii ACR o vor transforma și o vor include în teste.

Proiectul îl puteți testa pe streetviewtest.ro, de pe desktop, laptop, smartphone sau tabletă. De asemenea, reprezentanții ACR au lansat o petiție online prin care vor să includă testele pe Street View în metoda oficială de pregătire pentru obținerea carnetului de conducere.

Recomandările editorilor GreatNews:

Religiile cu cea mai mare rată de creștere din lume
Parlamentarii pregătesc interzicerea fumatului în restaturante și baruri
Un nou centru acvatic se va construi în România