Un nou centru acvatic se va construi în România

oameni
Pe litoralul românesc s-au îngrămădit un milion de oameni în această vară Foto: A.G. via Wikimedia Commons

La Năvodari se va construi un centru de agrement acvatic cu ajutorul fondurilor europene. Proiectul, finanțat parțial din banii UE, a primit deja avizul de la primărie, relatează digi24.ro.

Centrul de distracţii va cuprinde multe piscine şi centre wellness. Pe lângă piscine în aer liber şi bazine acoperite, vor fi construite și terenuri de tenis şi de fotbal.

Construcţia va costa aproximativ 6,5 milioane de euro, jumătate din bani provenind din fonduri europene. Centrul acvatic se va întinde pe aproape două hectare.

Scopul proiectului este de a revitaliza tabăra de copii din Năvodari, în care nu s-au făcut niciodată investiţii majore. În doar câteva dintre spaţiile de cazare a fost schimbat mobilierul şi s-a zugrăvit, restul unităților de cazare fiind lăsate în paragină.

Construită în 1959, tabăra din Năvodari nu a fost niciodată modernizată. În perioada de glorie, aici veneau 14.000 de copii în fiecare an.

Constructorul a început lucrările la noul centru acvatic pe 10 martie. Pentru a nu pierde banii veniți din partea UE, constructorul trebuie să finalizeze construcția până pe 31 decembrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea tinerei care a găsit 5.000 de euro și i-a înapoiat
Un român, lăudat de presa irlandeză pentru că a returnat 1.500 de euro găsiți la gunoi
Un francez, cucerit de România. „Singura țară din Europa unde mai poți descoperi o lume reală”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.