PNL scade în sondaje. Care e diferența între PSD și USR, înainte de alegeri

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Cel mai recent sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM arată că PNL este în scădere de popularitate, chiar înaintea alegerilor parlamentare ce vor avea loc duminică.

Liberalii, care țintesc un nou succes la urne în fața celor de la PSD, au mari probleme în aceste zile. Partidul e cotat la 28,5% din preferințele românilor, în scădere pronunțată față de septembrie, când avea aproape 35% și octombrie – când era la 32,6%.

PSD a crescut ușor față de luna anterioară, ajungând la 23,6% din opțiunile de vot, în timp ce USR PLUS scade și el, la 18%, de la peste 20% – în urmă cu o lună de zile.

Pro România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, UDMR aduna 5,1% din preferințele electorale ale românilor, însă acum este la cota 4,7%. Reamintim că pragul pentru intrarea în parlament este de 5% din voturi.

Mari emoții pentru intrarea în noul legislativ au și cei de la PMP, care sunt cotați cu 4,8%, în marja de eroare a sondajului.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un eșantion de e 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Cea de-a opta rundă de alegeri parlamentare din istoria recentă a României, după Revoluția din 1989, va avea loc în 6 decembrie.