Piesa despre Catedrala Neamului naște polemici. Leșe cere să fie scos din clip

Grigore Leșe FOTO: Captură Youtube
Grigore Leșe FOTO: Captură Youtube

Artistul Grigore Leșe a cerut să fie scos din videoclipul melodiei celor de la Taxi – „Despre smerenie”. Leșe spune că motivul ține de modul în care a fost interpretat mesajul piesei.

„M-am dus cu tot dragul la filmarea pentru piesa Despre Smerenie, am văzut artiștii, am citit și textul înainte. Problema nu este piesa în sine, ci modul în care lumea a interpretat-o, că ar fi împotriva Catedralei Neamului. S-a dat o altă înțelegere piesei.

M-am trezit cu interpretări de tot felul. M-au sunat și oameni de la Mitropolia din Iași, de la BOR. Am fost la Cernica și m-a oprit lumea pe stradă să mă întrebe ce caut eu acolo. Dacă oamenii sunt nemulțumiți de prezența mea, am zis că este mai bine să nu fiu acolo”, a declarat Grigore Leșe, pentru Paginademedia.ro.

Reprezentanții trupei Taxi spun că Leșe a fost informat despre proiectul „Despre smerenie” înainte de a accepta invitația de a apărea în videoclip.

„Notă de presă – referitoare la participarea domnului Grigore Leșe în proiectul „Despre smerenie” Prin prezenta dorim să vă comunicăm faptul că domnul Grigore Leșe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitației de a filma. 1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei și lista participanților confirmată în acel moment”, a precizat pe pagina de Facebook a trupei Taxi, PR managerul artiștilor, Gabriela David.

Melodia trupei Taxi a stârnit în mediul virtual un val de păreri pro și contra. În clip, alături de trupa Taxi, mai apar: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc.

 

FOTO: Pagina de Facebook- Castle Hotel Daniel
FOTO: Pagina de Facebook- Castle Hotel Daniel

 

FOTO: Felician Bota /Pagina de Facebook La Origini
FOTO: Felician Bota /Pagina de Facebook La Origini

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.