Peisaj de iarnă pe Transalpina, după o cădere de grindină | VIDEO

grindină pe transalpina
Foto: Bogdan Marica / Facebook

Pe Transalpina a căzut ieri grindină de mari dimensiuni, care a acoperit șoseaua montană.

Peisajul părea hibernal, după cum se poate vedea într-o filmare realizată de un martor.

Și în alte zone din România a căzut ieri grindină de mari dimensiuni. De exemplu, grindina care a căzut ieri în satul Olari din orașul Horezu, județul Vâlcea, era mare cât ouă de găină. Bucățile de grindină aveau circa 5-7 centimetri.

Județele Gorj și Vâlcea s-au aflat sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată până azi la ora 10.00.

Aceasta s-a manifestat prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă au fost de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.