Ce va păți patronul străin care țipa la angajate. Fabrica de textile și-a cerut insolvența

fabrică textile haine
Foto: Jessica Spengler / Observatorul Prahovean

Eleftherios Vanellis, cetățeanul cipriot care îi jignea pe angajații unei fabrici de textile din satul Păuleștii Noi, județul Prahova, deoarece și-au cerut salariile la timp, poate fi amendat cu maximum 1.000 de lei pentru injuriile aduse, relatează „Ziarul financiar”.

Inspectorii de la Inspectoratul teritorial de muncă Prahova nu îl pot amenda pentru jignirile adresate angajaților deoarece această faptă este de competența poliției.

Polițiștii de la Inspectoratul de poliţie Prahova îi pot da o amendă cuprinsă în 200 și 1.000 de lei pentru fapta sa. Deocamdată, omul de afaceri nu a fost amendat deoarece se află în concediu în afara țării.

Între timp, în presă s-a aflat informația că fabrica de textile Unique Clothing și-a cerut insolvența încă din data de 4 iulie. Cererea a fost înregistrată la Tribunalul Prahova, iar ca administrator judiciar provizoriu a fost desemnat Prahova Insolv IPURL, notează Observatorul Prahovean.

”Știți ceva, idioții dracului? Cheltuiesc 50.000 de lire pe lună! De ce? Pentru munca voastră de căcat. Sunteți cu toții niște idioți! Niciunul dintre voi nu este recunoscător! Tăceți din gură! M-am săturat de voi toți! V-ați comportat ca niște animale! Sunteți dezgustători! Duceți-vă dracului, tăranii dracului!”, a țipat Eleftherios Vanellis.

Înregistrarea a fost făcut în data de 16 iunie și a fost publicată ieri de către Observatorul Prahovean.

Potrivit polițiștilor prahoveni, dincolo de amenda pentru jigniri, Eleftherios Vanellis riscă să fie anchetat penal deoarece a publicat pe profilul de Facebook semne naziste. Promovarea ideologiei fasciste sau xenofobe în public se pedepsește potrivit legii cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, administrator şi acţionar al companiei Unique Clothing este Maria Toth (59 de ani) din Câmpina, în timp ce Eleftherios Vanellis, identificat de jurnaliştii Observatorului Prahovean drept patronul “de facto” al fabricii, nu apare în structura acţionariatului, mai notează „Ziarul financiar”.

Eleftherios Vanellis a mai fost acţionar în cadrul a şase companii de confecţii care au fost radiate, dintre care 5 înregistrate în Prahova şi una din Iaşi. În prezent, el apare ca acţionar cu un pachet de 10% din acţiuni în compania Platina Conf, care este localizată tot în satul Păuleştii Noi din Prahova.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.