Orban anunță când vor crește alocațiile copiilor cu 20%

Ludovic Orban FOTO: Gov.ro
Ludovic Orban FOTO: Gov.ro

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că alocațiile pentru copii vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2022, iar alte majorări vor fi decise în funcție de situația economică.

„Decizia coaliţiei a fost foarte simplă: ne menţinem angajamentul de a dubla alocaţiile conform legii adoptate într-un grafic de creştere, că următoarea tranşă de creştere va fi de la 1 ianuarie. Nu suntem ca PSD, care mai avea puţin şi programa creşterea pensiilor şi salariilor din sectorul public pe următorii o sută de ani”, a declarat Orban, miercuri, la Parlament.

Ludovic Orban a adăugat că majorările ulterioare vor fi decise în funcţie de evoluţia economică.

„Vedem care e evoluţia economică, vedem care e situaţia bugetară. În funcţie de aceste date care vin din realitatea economică, vom decide creşterile ulterioare. (…) Deocamdată, un singur lucru este cert: alocaţiile vor creşte cu acel procent de 20% de la 1 ianuarie 2022”, a spus liderul PNL.

Alocațiile pentru copii cresc în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui majorate la 1 iulie cu 20%. Însă, luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an.