Orașul din România care va avea biblioteci în parcuri

bibliotecă parc deva
Mini-bibliotecă într-un parc din Deva. Foto: servuspress.ro

Trei mini – biblioteci în aer liber vor fi amenajate în diferite zone din Deva, informează servuspress.ro.

Oamenii care vor trece prin parcul de la Cetate, cel de la Bejan sau prin Piața Arras, din centrul orașului, vor putea să citească cele câteva zeci de volume ce vor fi găzduite pe rafturile micuțelor biblioteci.

Ideea de a amplasa astfel de mini-biblioteci prin oraș aparține conducerii Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara și actualei administrații publice a orașului. Scopul este acela de a încuraja lectura în aer liber. Campania se va desfășura sub deviza „Deva citește!”.

Cărțile vor putea fi împrumutate, gratuit, de oricine dorește să le citească pe loc sau să le ducă acasă, urmând a fi restituite. Cititorii sunt rugați doar să aibă grijă de cartea luată de pe raft și, după citirea ei, s-o așeze înapoi sau să aducă o altă carte în locul celei citite.

Mini-bibliotecile nu vor fi păzite: locuitorii care vor dori să ia o carte de pe rafturile acestora, pentru a o citi acasă sau pe o bancă, în parc, se vor servi singuri.

Pentru a nu fi vandalizate, micile biblioteci vor fi amplasate în locuri în care sunt deja montate camere de supraveghere.

„În opinia noastră, această campanie va contribui la creșterea interesului față de carte și lectură, mai ales în cazul persoanelor pentru care achiziționarea unei cărți noi reprezintă un efort financiar. Sperăm că această campanie va atrage către lectură un număr mare de locuitori ai municipiului Deva cărora, în acest fel, li se oferă și un prilej de petrecere cu folos a timpului liber”, a declarat pentru servuspress.ro Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Orașul european care vrea să elimine complet mașinile personale
Orașele din România cu cei mai periculoși șoferi
Cele mai scumpe orașe din lume pentru străini

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.