Operațiunea „Steagul UE” în Piața Victoriei

FOTO: Octav Drăgan
FOTO: Octav Drăgan

Mii de oameni au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Imaginea serii a fost surprinsă în Piața Victoriei, un moment similar fiind și în Cluj.

La ora 21:00, cei aproximativ 5.000 de oameni care s-au strâns în Piața Victoriei au creat un steag uriaș al Uniunii Europene, cu ajutorul unor hârtii colorate luminate cu lanternele telefoanelor mobile. Cea mai spectaculoasă imagine a fost surprinsă de fotograful Octav Drăgan.

„Noi știm foarte bine că suntem români, dar un lucru știm mai puțin, că avem două identități, una românească și una europeană și trebuie să fim mândri de amândouă”, a declarat scriitorul Mircea Cărtărescu, prezent la protest, pentru Digi24.

S-au strâns oameni și în Cluj, Sibiu, Brașov și Timișoara. De asemenea, au fost proteste și în diaspora, în orașe din Marea Britanie, Italia și Luxemburg.

Protestele au început în toată țara după ce ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că a adoptat ordonanța de urgență prin care sunt modificate codurile penale.

În ceea ce privește abuzul în serviciu, Florin Iordache a declarat că s-a eliminat punerea în mișcare la plângerea prealabilă, iar cuantumul a rămas în valoarea la 200.000 de lei. Nu va fi nimeni sancționat sub această sumă, dar prejudiciul se va recupera în civil.

FOTO: Octav Drăgan

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.