OMV Petrom, condamnată pentru moartea unui copil înecat într-un puț. Este al doilea caz de acest fel

Foto: Flcelloguy via Wikimedia Commons

Compania OMV Petrom a fost condamnată în primă instanță de Judecătoria Găești pentru moartea unui copil într-un puț petrolier al companiei, anunță G4media.ro.

Accidentul s-a petrecut în anul 2016 în comuna Cobia, județul Dâmbovița. Copilul de un an și 8 luni a murit înecat într-o fosă plină cu petrol de lângă o sondă de extracţie amplasată la marginea localității.

Decizia nu este definitivă, iar OMV Petrom va ataca hotărârea.

OMV Petrom a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 28.000 de lei. În ceea ce privește latura civilă, instanța de judecată a considerat că gradul de culpă a OMV Petrom este de 50% și a obligat compania să plătească daune morale de 135.000 de euro către familia victimei și daune materiale și alte cheltuieli în valoare de 22.000 de lei.

Un copil de 9 ani a murit intoxicat cu gaz de la o sondă

Este a doua condamnare de acest fel pentru OMV Petrom. În octombrie 2020 compania fost condamnată definitiv pentru ucidere din culpă, după ce un copil în vârstă de 9 ani a murit intoxicat cu gaz în apropierea unei sonde de petrol din satul Arcehtii Rahtivani, județul Prahova.

Băiatul a murit în 2014, trupul său fiind descoperit la circa 17 centimetri distanță de capătul unei conducte de la o sondă de extracție a petrolului. Sonda se afla la 100 de metri de ultima casă din sat. Judecătorii au decis că locul nu era împrejmuit și semnalizat corespunzător.

OMV Petrom a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 750.000 de lei și la daune morale în valoare de 30.000 de euro pentru mamă, 30.000 de euro pentru tată și a câte 15.000 de euro pentru fiecare dintre frații copilului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.