O româncă de 29 de ani a murit în Italia de ulcer perforat, după ce ambulanța a venit după aproape 3 ore

paula onofrei
Paula Onofrei. Foto: fattieavvenimenti.it.

Paula Onofrei, o româncă în vârstă de 29 de ani ce lucra în Italia, a murit în urma șocului septic cauzat de un ulcer duodenal perforat, după ce ambulanța a ajuns la ea după aproape 3 ore, relatează publicația fattieavvenimenti.it.

Cu o zi înainte de a muri ea se dusese la camera de gardă deoarece se simțea rău. Medicii i-au spus că este posibil să aibă colită și au trimis-o acasă. Familia sa a depus o plângere penală.

Tristul eveniment s-a produs în data de 22 iulie, când ambulanța a sosit la locuința Paulei Onofrei după abia două ore și 37 de minute de la primul apel.

Tânăra lucra pe un post de chelneriță într-un restaurant din Trastevere. În noaptea de 22 iulie, Paula Onofrei s-a întors acasă înainte de a-și termina tura pentru că se simțea rău.

Rebecca, sora Paulei, a sunat prima dată la ambulanță la ora 13.03 și a spus că Paula se simte „fără putere”. Ea a transmis că în noaptea precedentă Paula mersese la urgențe și că i s-a spus că este posibil să aibă colită.

Rebeccăi i s-a spus că va fi trimisă o ambulanță, însă aceasta a venit abia la 15.40. Până atunci, ea a mai sunat de 3 ori la numărul de urgență, la 14.13, 14.57 și 15.29.

La ora 14.13, Rebecca i-a spus operatorului că Paula nu își mai simțea limba.

La 14.57, Rebecca a sunat pentru a treia oară: „Îmi pare rău, e a treia oară când sun, starea surorii mele se înrăutățește. Acum nu mai vede și are trupul violet.” Operatorul a întrebat-o pe Rebecca dacă Paula are limba albă, iar aceasta a răspuns „Da, are limba albă.”

La ora 15:29, sora victimei a dat cel de-al patrulea telefon: „Aștept de două ore și jumătate, sora mea se înrăutățește, ce naiba faceți?”. Când medicii au sosit la 15.40, la două ore și 37 de minute după primul telefon, Paula era pe moarte.

Au încearcă să o resusciteze în camera ei, dar nu au reușit. Echipa medicală era convinsă că fata a luat o supradoză de droguri, însă Rebecca le-a spus că Paula nu a luat niciodată droguri.

La ora 17.14 tânăra a murit din cauza șocului septic cauzat de un ulcer duodenal perforat, a stabilit ulterior raportul medicului legist. Familia Paulei a depus o plângere penală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.