O femeie s-a angajat șefă la Protecția Copilului cu o diplomă falsă. A încercat și la Curtea de Conturi

FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

Procurorii au făcut percheziții la proprietățile unei femei care este acuzată că ar fi prezentat o diplomă falsă de licență pentru a se angaja pe un post de auditor la Curtea de Conturi.

Procurorii de la Parchetul General au anunțat, luni, că persoana este cercetată pentru înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

Potrivit anchetatorilor, pentru a se angaja în funcţia de auditor public extern la Curtea de Conturi a României, persoana respectivă a prezentat o diplomă de licenţă care nu corespunde realităţii.

Folosindu-se de aceeaşi diplomă falsificată, ea a ocupat anterior funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală specializată în ocrotirea şi protecţia copilului. De asemenea, ea a omis să își treacă în declaraţia de avere 7 imobile, mai spun procurorii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.