O femeie de 100 de ani ajunsă la spital i-a uimit pe medici: „Are oasele neconforme vârstei”

femeie 100 de ani galați
Foto: Captură video Alternativa - Jurnalism fără mogul / YouTube

O femeie în vârstă de 100 de ani a fost operată cu succes la Secția de Ortopedie şi Traumatologie de la Spitalul Județean din Galați. Medicii care au operat-o au fost uimiți să descopere că pacienta are o stare de sănătate bună, că nu are osteoporoză şi că oasele sale nu îi arată deloc vârsta, relatează „Adevărul”.

Gica Butunoi are 100 de ani și a ajuns la Spitalul Județean Galați după ce s-a împiedicat în casă și și-a rupt piciorul.

Medicii au decis că trebuie operată, o intervenție chirurgicală destul de dificilă, având în vedere vârsta femeii. Însă operația a fost un succes.

„În Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie a fost internată din 11.09.2023 o pacientă în vârstă de 100 de ani, împliniţi în data de 06.09.2023, cu diagnosticul fractură femur stâng în urma unui accident casnic. Pacienta a fost operată efectuându-se osteosinteza, fixarea fracturii cu placă specială şi şuruburi. În prezent, are o stare generală foarte bună şi va fi externată la domiciliu, urmând perioada de recuperare.

De remarcat în cazul acestei paciente este că are o stare foarte bună, faptul că nu are osteoporoză şi are oasele neconforme vârstei. Pacienţii de această vârstă se întâlnesc foarte rar în evidenţele unităţii şi trăim un sentiment de satisfacţie şi bucurie astăzi, când pacienta părăseşte spitalul”, a declarat medicul Cristian Onișor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Galați.

Pacienta a fost externată marți, 19 septembrie, având o stare bună de sănătate.

„La spital am ajuns că uite, am ieșit din baie, m-am împiedicat și am căzut. Și mi-am rupt piciorul. Acum sunt bine. Mă simt bine. Nu știu cu piciorul cum o să fie de aici înainte”, a povestit bătrâna.

Ea va trebui să facă kinetoterapie pentru a se recupera după operație, însă a arătat că nu va fi ceva nou pentru ea deoarece toată viața a făcut mișcare: „Eu am fost casnică. Dar gimnastică am făcut tot timpul. Nepoata mea era elevă la liceu, spunea către maică-sa: „Mamaia este în camera ei, în sufragerie, și face gimnastică”. Pe jos, pe covor, și cu genunchii, și cum făceam și la școală.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.