O femeie a fost dată afară după 18 ani pentru că „nu a tastat suficient”

Suzie Cheikho
Foto: Suzie Cheikho / Facebook

O angajată din Australia care lucra de acasă a fost concediată pentru că „nu a tastat suficient”, relatează Yahoo Finance.

Suzie Cheikho, care era consultantă la firma de asigurări Insurance Australia Group (IAG), a fost concediată după ce șeful ei a început să-i monitorizeze activitatea pe laptop și a constatat că nu tasta suficient.

Femeia a făcut o plângere pentru concediere abuzivă, însă o comisie de muncă i-a respins-o și a constatat că ea a fost concediată pentru un „motiv întemeiat”.

Cheikho a lucrat pentru compania de asigurări timp de 18 ani și a fost responsabilă pentru crearea documentelor de asigurare, respectarea termenelor de reglementare și, ironic, gestionarea lucrului de la domiciliu.

Cheiko a fost concediată de IAG pe 20 februarie pentru că nu și-a îndeplinit corespunzător munca din octombrie până în decembrie 2022.

Cheikho a susținut că nu există un motiv valid pentru concedierea ei și a spus că IAG a avut un „plan premeditat” de a o da afară din cauza problemelor ei de sănătate mintală.

Managerul ei a remarcat că Cheikho a avut probleme de performanță, inclusiv dificultăți în respectarea termenelor limită. Potrivit acestuia, ea absenta, nu putea fi contactată, lipsea de la întâlniri și nu a depus documentația necesară la autoritatea de reglementare, ceea ce a dus la amendarea IAG.

IAG a susținut că, atunci când i-a revizuit activitatea cibernetică, inclusiv activitatea de apăsare a tastei, au existat „perioade semnificative în care nu a fost evidentă nicio activitate sau o activitate minimă de la tastatură”.

În 44 din cele 49 de zile monitorizate angajata nu a lucrat cât ar fi trebuit conform programului. De asemenea, în 47 de zile a început mai târziu activitatea, în 29 de zile a terminat mai devreme, iar în 4 zile nu a lucrat.

În zilele în care s-a conectat în sistem, a avut „o activitate foarte scăzută de apăsare a tastelor de pe laptop”. Conform companiei, au fost 117 ore în care nu s-au înregistrat apăsări de taste în luna octombrie, 143 de ore în noiembrie și 60 de ore în decembrie.

Când evaluarea i-a fost adusă în atenție, Cheikho nu și-a putut aminti de ce activitatea ei era atât de scăzută.

„Nu pot să cred aceste date. Uneori, volumul de muncă este puțin mai lent, dar nu s-a întâmplat să nu lucrez. Adică, s-ar putea să merg la magazine din când în când, dar nu o zi întreagă”, a spus ea într-o întâlnire.

Vicepreședintele comisiei de muncă, Thomas Roberts, a spus că dovezile arată că Cheikho „nu lucra așa cum trebuia în timpul orelor de lucru stabilite” și că angajata nu a putut oferi o „explicație credibilă” pentru lipsa de activitate.

El a conchis că există un motiv valid pentru concedierea ei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.