O doctoriță a fost prinsă în timp ce lua mită. Banii din buzunar erau marcați

FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com
FOTO: RyanMcGuire/Pixabay.com

La Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu a început o anchetă, după ce un medic ginecolog a fost prin în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, care era acoperită de asigurarea medicală de la stat.

Doctorița are o vechime de peste 25 de ani în sistem și ar fi cerut 900 de lei familiei unei minore de 17 ani, care urma să nască. Banii i-au fost înmânați în cabinet de soacra gravidei, care înainte a fost la poliție.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție i-au găsit banii în buzunar și au reținut-o pentru 24 de ore. Dar, pentru că în spital sunt medici puțini, nu i-au interzis femeii să-și practice meseria în continuare, potrivit Știrile ProTV.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, dar pentru că la audieri a recunoscut că a luat mită ea a fost plasată sub control judiciar.

„Este angajata spitalului din februarie 1995. Medic primar ginecolog. Am făcut sesizare deja la consiliul etic și va avea loc chiar și o anchetă internă, să vedem ce s-a întâmplat. Acest aspect contravine regulamentului de ordine interioară. Dacă se găsește vinovată i se va desface chiar și contractul de muncă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu, pentru sursa citată.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.