Noi măsuri fiscale intră în vigoare în România. Taxele pot fi amânate până la Crăciun

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ordonanța de Urgență cu măsuri fiscale dată de Guvernul Orban a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, printre măsurile care sunt în vigoare în România sunt amânarea taxelor, de firme sau persoane fizice, până la 25 decembrie 2020. Nu se vor calcula dobânzi sau penalități de întârziere, iar tot până la 25 decembrie vor fi suspendate și procedurile de executare silită prin poprire.

Tot în documentul publicat azi se precizează că termenul pentru rambursarea TVA cu control ulterior a fost prorogat până în 25 ianuarie 2021.

De asemenea, Guvernul a decis că testele COVID sunt cheltuieli deductibile.

Contravaloarea cheltuielilor sunt suportate de angajator/plătitor, din inițiativa acestuia, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, în scopul depistării și prevenirii răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, pentru asigurarea desfăşurării activităţii în condiţii de securitate şi sănătate în muncă, pe perioada instituirii stării de urgenţă sau de alertă, potrivit legii.

Guvernul liberal încearcă și simplificarea procedurii de eșalonare a datoriilor.

Firmele și persoanele fizice vor putea aplica pentru procedura alternativă simplificată de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.