Nicușor Dan scoate azi palmierii puși ieri la Piața Unirii de Robert Negoiță

palmieri bucurești piața unirii
Foto: Facebook

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dispus ca palmierii plantați ieri de Primăria Sector 3, condusă de Robert Negoiță, să fie scoși din scuarurile de la Piața Unirii.

În jur de 30 de palmieri au fost plantați ieri de muncitori în două scuaruri de la Piața Unirii, primarul Robert Negoiță anunțând entuziasmat că de acum încolo românii vor putea să își facă poze cu palmieri și în București.

Însă viceprimarul Horia Tomescu a declarat pentru postul de televiziune Digi 24 că primarul Nicușor Dan a dispus extragerea palmierilor deoarece acela scuaruri țin de Administrația Străzilor, iar Robert Negoiță a dispus plantarea arborilor fără să aibă autorizație.

„Primăria București a dispus în această dimineață ca lucrările să revină la starea inițială. De prea mult timp Negoiță profită că legislația e încurcată.

Vor fi scoși palmierii astăzi. Centrul capitalei București, capitala României, nu este nici Dubai, și nu este nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”, a spus Tomescu.

Ieri, Robert Negoiță a anunțat că palmierii au costat circa 1.000 de lei bucata, cu TVA și transport, și că a primit garanții că ei vor rezista până la temperaturi de -15, chiar -20 de grade. Negoiță a mai spus că și dacă va fi ger în capitală palmierii vor rezista deoarece vor fi înveliți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.