Muncitorii necalificați români care vor să lucreze în Anglia ar putea avea nevoie de permise de muncă

londra
Catedrala Sfântul Pavel din Londra. Foto: Tony Duell via Wikimedia Commons

Muncitorii necalificați din Uniunea Europeană vor trebui să aplice pentru permise de muncă dacă vor să lucreze în Marea Britanie, după Brexit.

Potrivit autorităților britanice, citate de The Independent, atât numărul muncitorilor necalificați, cât și perioada pe care aceștia o petrec în Regat, vor fi monitorizate cu ajutorul permiselor de muncă. Ideea este încă la faza de proiect, însă este foarte posibil ca ea să fie implementată după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Comitetul pentru Migrație al Marii Britanii a publicat recent un raport în care arată că muncitorii necalificați din Uniunea Europeană au ”un mic efect negativ asupra salariilor muncitorilor prost plătiți”.

Britanicii au deja un sistem bazat pe permise de muncă în ceea ce privește muncitorii sezonieri din agricultură.

Englezii se tem că numărul mare de muncitori necalificați din Uniunea Europeană care vin să muncească la ei în țară ”duce la schimbarea rapidă a populației și poate avea efecte asupra coeziunii și integrării, punând presiune pe piața imobiliară, dar și pe sectoarele educaționale, de sănătate și transport”.

De asemenea, britanicii spun că mulți dintre migranți sunt ”exploatați”, iar ”standardele minime de muncă nu sunt aplicate corect” în cazul lor.

Raportul mai spune că ”muncitorii necalificați străini au un impact neutru asupra ratei de angajare din Marea Britanie, dar și asupra contribuțiilor fiscale, a Produsului Intern Brut și a productivității”.

Înainte și după. Cum arătau și cum arată acum localitățile distruse de cutremurul din Italia