Metoda prin care copilul tău devine mai deștept, iar tu mai relaxat la serviciu

Potrivit unui studiu european, copiii din România primesc un telefon mobil la doar 9 ani. Aceeași statistică mai arată că 26% dintre copiii români au un smartphone, iar 10% tablete.

Nu e nimic grav în faptul că sunt învățați de mici cu tehnologia, însă problema e că mulți dintre acești copii s-ar putea obișnui cu faptul că cele mai bune locuri de joacă și de comunicare sunt pe smartphone-uri și tablete.

Mai mult, potrivit psihologilor, orele petrecute în exces în fața calculatorului inhibă dezvoltarea memoriei și a atenției și obișnuiesc creierul să primească informații, fără a depune niciun fel de efort.

De aceea, pedagogii cu experiență spun că atelierele de creație sunt esențiale pentru dezvoltarea copiilor. În timpul acestor activități cei mici își descoperă și își dezvoltă mai multe aptitudini.

Un atelier de arte de exemplu îi ajută pe copii să aibă mai multă încredere în sine, să fie creativi fără frică de eșec și le oferă oportunitatea să lucreze în echipă, să socializeze și să intre în contact cu artele frumoase.

De asemenea, la un curs de astronomie, pe lângă faptul că vor învăța lucruri esențiale despre Univers, creativitatea le va fi pusă la încercare și vor înțelege că există câte o poveste interesantă în spatele fiecărei stele de pe cer.

Contează mai mult ca niciodată ca cei mici să aibă încredere în sine, să fie creativi și să învețe foarte devreme să-și exprime sentimentele și talentele. Prin jocuri, copiii își descoperă calitățile, își înțeleg emoțiile și diverse stări sau acțiuni și pur și simplu vor reuși să comunice mult mai ușor cu cei din jur.

O listă cu ateliere și activitățile care se desfășoară în cadrul acestora puteți găsi AICI.

Un atelier de pictură și creativitate poate deveni chiar mai atractiv și mai important pentru angajații unei companii decât un team building. Aduce relaxarea, stilumează creativitatea. Da, există ateliere și pentru cei mari.

Tot la astfel de ateliere, angajații pot învăța de la cum să-și folosescă atuurile cu ajutorul unui coach până la modul în care se face o oală de lut. De asemenea, există și workshop-uri de stil și imagine personală sau poți învăța cum să ții un discurs în public, un curs care nu se predă la școală. De asemenea, tot pentru angajații din companii sunt inclusiv cursuri de nutriție.

O listă de exemple de astfel de ateliere pentru angajații companiilor puteți găsi LA ACEST LINK.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.