METEO. Informare de ninsori, ploi și vânt

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Primele zăpezi în zonele mai joase ale României ar putea cădea în acest sfârșit de săptămână în nordul Moldovei, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie. De asemenea, ninsori ar putea fi și în munții Carpați.

Începând de vineri seară și până duminică va ploua în cea mai mare parte a țării cu intensitate mai mare în zonele de deal și munte din vest și sud-vest.

În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

Vremea se va încălzi

Chiar dacă urmează un episod de vreme rece, însă cu temperaturi obișnuite pentru această perioadă, de săptămâna viitoare temperaturile vor crește din nou peste media acestei perioade.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a săptămânii viitore e posibil să se înregistreze temperaturi de peste 10 grade, chiar până la 14 sau 15 grade Celsius.

În prima parte a lunii decembrie temperaturile ar putea fi de 8, 9, 10 grade Celsius în milocul zilei. Meteorologii mai spun că, potrivit prognozelor de până acum ar putea fi o iarnă normală spre caldă și mai secetoasă pentru unele zone. Însă, în luna decembrie ar putea fi precipitații în cantități normale, posibil chiar excedentare în partea de sud a țării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.