Medicul Mahler: Sunt mai mulți tineri internați decât anul trecut, valul 3 a început în România

beatrice mahler
Beatrice Mahler. Foto: Captură Digi24

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, Beatrice Mahler, susține că Secția de Terapie Intensivă este plină în acest moment și că pacienții care se internează la ora actuală „sunt mult mai tineri decât cei de anul trecut”.

„În ultimele patru zile, secția Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contră. Cel puțin pe mine mă îngrijorează”, a declarat luni Mahler, la B1 TV.

Medicul a mai spus că formele de boală sunt severe, iar cei care se internează sunt mai tineri.

„Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut. De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpina britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început și în România”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.