Măsurile de siguranță pe care să le iei ca să îți protejezi bunurile de valoare

Siguranța bunurilor de valoare reprezintă un aspect foarte important pe care să îl iei în considerare, mai ales dacă vrei să eviți pagubele, implicit cheltuielile care vin odată cu acestea. Așadar, ca să fii acoperit din punct de vedere financiar când vine vorba de astfel de scenarii neplăcute, este indicat să îți sporești măsurile de securitate. Iată mai jos câteva dintre deciziile pe care poți să le iei. 

Începe cu asigurarea bunurilor

Prima măsură de precauție pe care poți să o iei este să îți asiguri bunurile. În primul rând, gândește-te la locuința ta și la lucrurile de valoare pe care le ai în casă. Așa că, vezi care sunt tipurile de polițe care te avantajează. Totuși, nu uita să iei în calcul doi factori, adică hoții, dar și fenomenele naturale, pentru că pagubele pot surveni din cauza unui furt, dar și din cauza incendiilor, a inundațiilor sau a alunecărilor de teren. Deci, e indicat să fii pregătit pentru orice context. 

Apoi, ia în calcul asigurarea individuală a bunurilor, precum cea a mașinii. Drept urmare, ca să te asiguri că respecți legea atunci când te afli la volan, e obligatoriu să ai cu tine anumite polițe auto, așadar, se impune o verificare RCA online. De asemenea, pe lângă această asigurare obligatorie, poți opta și pentru una facultativă, precum CASCO. Mai ales că, pe lângă accidente, mai pot apărea și altfel de pagube, adică să fie automobilul zgâriat, avariat de grindină, de căderea unui copac, ori de izbucnirea unui incendiu. 

Folosește tehnologia în avantajul tău

După ce ți-ai asigurat bunurile de valoare, e timpul să apelezi la un sistem integrat de securitate, ca să ai posibilitatea să accesezi și să monitorizezi totul cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. De exemplu, nu ar trebui să îți lipsească camerele de supraveghere, un videointerfon wireless, dispozitive de alarmă și antiefracție, ori cele care detectează scurgerile de gaz sau fumul, în cazul unui incendiu. De asemenea, dacă locuiești la casă, ți-ar prinde bine și un kit de automatizare pentru porți, ca să te asiguri că nu le vei uita deschise. Pe de altă parte, când vine vorba de iluminat, o soluție la îndemână e să îți instalezi becuri smart, pe care le poți programa să se aprindă la orice oră, chiar și când nu te afli în locuință. 

Depozitarea corespunzătoare a bunurilor de valoare

Când vine vorba de obiecte de lux și nu numai, e necesar să le depozitezi în mod corespunzător. De exemplu, nu e recomandat să ții foarte mulți bani cash în casă, pentru că s-ar putea să nu îi mai recuperezi niciodată, în cazul în care vor fi furați. Plus că, hoții pot profita de acest detaliu, ca să dea o spargere.

Deci, indicat ar fi să îi păstrezi într-un cont bancar. Ba mai mult, pentru restul bunurilor, orientează-te către seifuri sau casete de valori, fiindcă ceasurile, bijuteriile, actele originale sau alte documente importante trebuie ferite de ochii lumii. Pe de altă parte, încearcă să nu le depozitezi pe toate în aceeași încăpere și nu dezvălui decât persoanelor în care ai foarte mare încredere unde se află. 

Acestea sunt doar o parte dintre măsurile pe care le poți pune în practică ca să te asiguri că averea ta nu va avea de suferit, iar potențialele pagube vor fi evitate. Nu omite faptul că prevenția este importantă, de aceea, apelează la cele mai bune metode de securitate în funcție de nevoile tale. Folosește polițele de asigurare ca să fii despăgubit și apelează la tehnologia de ultimă generație. În acest fel, șansele de a fi victima hoților scad considerabil, iar în cazul în care un eveniment neplăcut va avea loc, o să fii acoperit din punct de vedere financiar. 

Sursă foto: Shutterstock.com