Condamnată la închisoare: vecinii au reclamat-o că nu plătește impozit pe locuința închiriată

Maria Avram, o femeie din Brăila în vârstă de 59 de ani, a fost condamnată recent la o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că n-a plătit impozit după ce şi-a închiriat apartamentul, relatează adevărul.ro.

Totodată, femeia trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Deoarece nu a făcut recurs, sentinţa a rămas definitivă.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în perioada iunie – noiembrie 2015, soţii Şişu au locuit, împreună cu cei 3 copii ai lor, într-un imobil din Brăila situat pe strada Enăchiţă Văcărescu, aflat în proprietatea Mariei Avram.

Avram locuia într-o altă clădire, pe strada Alecu Russo din municipiu. Chiriaşii i-au plătit proprietarei 300 lei lunar, fără să se fi încheiat un contract de închiriere între părţi şi fără să fie emise chitanţe, mai notează adevărul.ro Chiriaşii au plătit lunar utilităţile imobilului situat pe strada Enăchiţă Văcărescu.

În urma unei reclamaţii primite de la vecinii Mariei Avram, Poliţia Brăila s-a sesizat și a început cercetările, iar în vara anului trecut femeia a fost trimisă în judecată. Maria Avram a recunoscut în faţa anchetatorilor că n-a încheiat niciun contract de închiriere şi nu a declarat veniturile la ANAF.

Potrivit ANAF, Maria Avram datora bugetului statului suma totală de 290 de lei (216 lei pentru impozitul pe veniturile realizate din cedarea folosinței bunurilor și 74 de lei contribuția la asigurările sociale de sănătate aferente). Maria Avram şi-a achitat datoriile către stat, însă nu a scăpat de condamnarea penală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.