Mai mulți turiști s-au luat la bătaie cu salvamarii care încercau să-i oprească să intre în mare

eforie nord

În stațiunea Eforie Nord, mai mulți turiști s-au luat la bătaie cu salvamarii care încercau să-i oprească să intre în marea agitată, relatează Știrile PRO TV.

Confruntarea a pornit de la un bărbat care a aruncat cu o piatră într-un salvamar. Apoi, în conflict au intrat și turiști, iar în ajutorul salvamarului atacat au venit mai mulți colegi ai acestuia.

Imaginile filmate de un turist de pe plajă surprind întreaga scenă.

6 oameni s-au înecat luni, 14 august, pe litoralul românesc. 4 dintre ei au murit în stațiunea Mamaia, după ce au încercat să salveze o fată de 16 ani luată de mare. Fata a supraviețuit și se află în stare bună la spital, urmând să fie externată astăzi cel mai probabil.

Tot luni, un turist a intrat seara în mare la Costinești și a dispărut. A fost găsit mort a doua zi dimineață. Iar în stațiunea Venus unui bărbat de 65 de ani i s-a făcut rău în apă și a murit.

Deoarece nu mai fac față turiștilor care încearcă să intre în mare în ciuda steagului roșu ce interzice scăldatul, salvamarii au cerut ajutorul jandarmilor. Astfel, în stațiunea Mamaia s-au format echipe mixte de salvamari și jandarmi care patrulează pe plaje, transmite postul de televiziune Digi 24.

Amenzile pentru cei care nu respectă indicațiile salvamarilor sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

Și astăzi este arborat steagul roșu pe întregul litoral românesc.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.