Mai multe orașe din Belgia au interzis consumul de alcool în public din cauza românilor

alcool bețiv
Foto: rebcenter-moscow / pixabay.com

Municipalitatea Rijkevorsel din Belgia a interzis consumul de alcool în locurile publice. Această interdicție exista deja noaptea, dar de acum înainte se va aplică și ziua din cauza scandalurilor provocate de comunitatea de români din zonă, relatează publicația vrt.be.

Mulți locuitori din Rijkevorsel, care include orașele Rijkevorsel, Achtel, Sint-Jozef-Rijkevorsel și Gammel, s-au plâns din cauza românilor care se îmbată în public și comit acte de vandalism sau de violență verbală sau fizică.

Primarul a declarat că problemele sunt cauzate de lucrătorii sezonieri veniți din România.

„Locuitorii noștri se plâng de beție publică, vandalism, violență verbală și fizică. De multe ori începe cu consumul excesiv de alcool”, a explicat primarul Dorien Cuylaerts la Radio 2.

„Anul trecut am avut aici un scandal cu 50 de oameni. Vrem să oprim asta”, a mai spus el.

Autoritățile nu au luat legătura cu comunitatea de români din zonă, ci au preferat să interzică pur și simplu consumul de alcool, mai notează sursa citată.

Așa că, de acum înainte, toți cei care vor fi prinși bând alcool în public vor fi amendați. Se mai poate consuma alcool în localuri și la terasele unităților de alimentație publică.

Foto: rebcenter-moscow / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.