Mai multe blocuri dintr-un oraș din România s-au înclinat. „A început să se ducă la vale. Mobila mea stă pe-o parte”

bloc înclinat
Foto: Captură Știrile PRO TV

Mai multe blocuri din Galați, care au fost construite fără subsol, s-au înclinat periculos de mult, iar locatarii se tem pentru viețile lor, relatează Știrile PRO TV.

Imobilele au aproape 60 de ani, iar între unele blocuri – lipite inițial – au apărut spații de circa un metru.

De exemplu, blocul E4, situat într-un cartier din centrul Galațiului, a fost construit în 1965, iar acum este încadrat în clasa a 2-a de risc seismic. În total, blocul are 5 scări și 100 de apartamente (câte 20 de apartamente în fiecare scară).

„A început să se ducă din ce în ce mai mult la vale. Mobila mea din sufragerie stă deja pe-o parte. Ce-o să facem? O să vină un cutremur mare și o să ne ducem la vale cu toții”, a declarat o locatară pentru sursa citată.

Mai mult, din cauza înclinării, blocurile au probleme și cu circulația apei în instalații, iar mulți pereți s-au crăpat, iar ușile și ferestrele se închid forțat.

Primăria a făcut o expertiză în 2008, iar asociația de proprietari ar fi trebuit să contacteze o firmă pentru proiectarea și execuția lucrărilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați a declarat că este vorba despre o proprietate privată, iar primăria nu poate să intervin. Există însă posibilitatea realizării unui parteneriat între primărie și asociația de proprietari, astfel încât să poată fi accesate fonduri europene pentru lucrări.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.