Ludovic Orban spune că a fost scuipat și lovit cu steagul de susținătorii AUR. Momentul în care a fost agresat

orban
Foto: Captură video Facebook

Fostul premier Ludovic Orban a declarat că a fost agresat de protestatarii AUR în fața Palatului Parlamentului.

Deoarece accesul în Camera Deputaților a fost restricționat după ce o membră de la organizația de tineret a AUR a încercat să intre în clădire având asupra sa 4 gloanțe, Orban a fost nevoit să intre pe la Senat.

Ca să ajungă acolo a trebuit să treacă pe lângă protestatarii AUR.

În imaginile video surprinse de un participant la miting se vede că Ludovic Orban a fost îmbrâncit la un moment dat de manifestanți, iar jandarmii au intervenit, făcând scut în jurul lui.

„Acolo s-a întâmplat ceva inacceptabil. Asta nu este democrație. Dacă susții un punct de vedere, este normal, poți să îl manifești, există lege, nimeni nu interzice manifestațiile, nimeni nu interzice susținerea punctelor de vedere și orice alte forme, greve, marșuri, și așa mai departe. Dar ceea ce se întâmplă cu acești așa zici susținători ai AUR este inacceptabil pentru o democrație.

Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace” a declarat fostul premier.

Deputatul Dan Tănasă, membru AUR, l-a acuzat că minte, și l-a întrebat dacă a făcut plângere la poliție.

„Există filmări, există lucruri clare, există jandarmi care au asistat și care au trebuit să intervină în momentul în care am fost agresat.

Comportamentul acestui deputat reflectă lipsa de educație, lipsa de civilizație, lipsa de respect față de democrație a celor care reprezintă AUR și a celor care au fost de fapt incitatori ai acestor tipuri de manifestații care degenerează în violență, în agresiuni, și care nu au nicio legătură cu democrația”, a mai spus Orban.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.