Lucrurile ciudate pe care le-au lăsat astronauții pe Lună

câți oameni au ajuns pe lună
Astronautul Buzz Aldrin în timpul misiunii Apollo 11. Foto: NASA

Cercetătorii spun că astronauții au lăsat pe Lună și altceva decât urmele bocancilor. Se vorbește de o cantitate de peste 180.000 de kilograme de echipamente de la misiunile Apollo. Potrivit Agerpres.ro, pe Lună au rămas și numeroase obiecte bizare.

De exemplu, la încheierea misiunii Apollo 11, astronauții Neil Armstrong și Buzz Aldrin, pentru a-și ușura încărcătura, au lăsat pe lună mai multe obiecte, printre care camere filmat, role de film sau mai multe perechi de bocanci.

Astronautul Alan Shepard ar fi lăsat pe Lună câteva capuri de crose de golf și două mingi ale aceluiași sport.

În timpul misiunii Apollo 15, astronautul David Scott a făcut experimentul cu privire la căderea simultană a unui obiect greu și a unuia ușor.

Acesta a folosit un ciocan și o pană de șoim pentru a demonstra condițiile vidului în spațiu, faptul că două obiecte lăsate să cadă în același timp vor ajunge simultan la sol. După experiment, astronautul a lăsat pana de șoim, care provenea de la mascota Academiei Forțelor Aeriene americane, în locul în care a căzut.

În timpul misiunii Apollo 16, astronautul Charles Duke a lăsat pe Lună o fotografie cu el și familia sa pe sptele căreia a lăsat un mesaj unor posibili extratereștri: „Aceasta este familia astronautului Duke de pe planeta Pământ. Am aselenizat în aprilie 1972”.

Din păcate, tot pe lună au rămas și gunoaie, cum ar fi aproape 100 de săculeți de toaletă. Însă aceștia ar putea fi aduși pe Pământ, întrucât astrobiologii ar fi interesați să vadă cum au rezistat bacteriile din materiile fecale în mediul selenar și dacă au suferit mutații din cauza expunerii la radiații puternice.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.