Liviu Dragnea ar putea pierde titlul de cetățean de onoare

Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Șase consilieri locali din Turnu Măgurele, județul Teleorman, cer retragerea titlului de cetățean de onoare primit de Liviu Dragnea de la administrația locală în urmă cu mai mult de un deceniu.

Cererea celor șase consilieri PNL a fost depusă vineri la primărie, urmând ca proiectul să fie redactat și apoi suspus dezbaterii în Consiliul local al orașului Turnu Măgurele.

Liviu Dragnea și-a început cariera politică, dar și pe cea de om de afaceri, la Turnu Măgurele, înainte de a deveni președintele Consiliului Județean Teleorman, iar, mai apoi, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților.

În prezent, Dragnea este închis la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la ”Protecția Copilului” Teleorman.

„Este dezonorant pentru oraș să aibă drept cetățean de onoare un pușcăriaș. Titlul de cetățean de onoare se acordă unor oameni care au o contribuție privind realizarea unor obiective, rezultate deosebite, sprijin pentru comunitate. Dragnea, în afară de faptul că nu a ajutat cu nimic orașul Turnu Măgurele, este un infractor. Și, scuzați-mă, Turnu Măgurele nu este un oraș de infractori. Dacă era oraș de infractori, atunci era o mândrie și o onoare să avem un infractor cetățean de onoare”, a spus Claudiu Crăcea, unul dintre inițiatorii proiectului, citat de Digi24.

Nu este pentru prima oară când liberalii din Turnu Măgurele încearcă să îi anuleze distincția de cetățean de onoare lui Liviu Dragnea.

”Am mai încercat o dată acest demers, de retragere a titlului, după prima condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, dar atunci nu am reușit. Dar de data aceasta am decis că vom face acțiuni de protest în Turnu Măgurele în fiecare zi, până când titlul îi va fi retras”, a adăugat Claudiu Crăcea.