LEGE. Părinții pot să își ia concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până când acesta împlinește 12 ani

Foto: Radu Panait (Facebook)

Părinţii îşi vor putea lua concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până când acesta împlinește 12 ani, prevede un proiect legislativ adoptat marți de Camera Deputaților.

Până acum, părinții beneficiau de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav doar dacă acesta avea maximum 7 ani.

Proiectul USR a fost iniţiat de parlamentarii Radu Panait şi Alexandru Robert Zob și practic extinde vârsta copilului de la 7 la 12 ani.

„Legea adoptată azi va da posibilitatea părinților să își ia concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav până când acesta are 12 ani, și nu până la 7 ani, ca până în prezent.

Părinții care au copii de până la 12 ani și se confruntă cu situația în care micuții lor se îmbolnăvesc nu vor mai fi nevoiți să își consume concediul de odihnă sau să își ia concediu fără plată. În loc să se confrunte cu această dilemă, acum, vor avea posibilitatea să își îngrijească copiii beneficiind de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, fără a-și pune în pericol stabilitatea financiară.

Societatea se schimbă prin implicare politică! Aș dori să le mulțumesc tuturor părinților care mi-au scris, m-au susținut și mi-au împărtășit experiențele lor. Succesul de astăzi este și al vostru!”, a scris Radu Panait pe pagina sa de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.