Lecție de prietenie, între un om și un animal sălbatic

Zion și prietenul său Foto: Captură Youtube

Un bărbat de 69 de ani experimentează de câțiva ani cea mai interesantă experiență a vieții sale și a devenit cel mai bun prieten al unui leu.

În urmă cu 11 ani, Zion s-a născut în captivitate, iar îngrjitorii l-au luat de lângă mamă, de teama tatălui care ar fi putut comite infanticid, din cauza geloziei.

Rămas în grija îngrijitorilor, puiul de leu a dezvoltat o legătură extraordinară cu Frikkie Von Solns, un voluntar care l-a ajutat să crească și să de dezvolte foarte frumos.

Apetitul crescut al micuțului leu l-a obligat pe Frikkie Von Solns să îl hrănească la fiecare patru ore, iar din acel moment, prietenia dintre ei a crescut și s-a dezvoltat în cei 11 ani.

Mai mult, Zion obișnuiește chiar și acum să doarmă cu prietenul său în alt pat, dar din cauza atitudinii sale prea prietenoase, nu va reuși niciodată să se integreze în sălbăticie, așa că va fi nevoit să își petreacă tot restul vieții în captivitate, alături de alți lei salvați de la extincție, dar și de leoparzi și de gheparzi.

Zion obișnuiește să petreacă ore întregi cu Frikkie și se joacă mereu cu el ca și când ar fi doar o pisică mai mare, iar îngrijtorul are încredere deplină în cel supranumit „regele junglei”, fără să îi fie teamă vreo secundă că ar putea fi atacat și ucis, așa cum s-a întâmplat în mai multe asemenea cazuri.

Videoclipul care prezintă această prietenie neobișnuită și periculoasă a strâns aproape un milion de vizualizări în doar câteva zile, iar mulți dintre cei care au comentat l-au considerat pe îngrijitor drept un tată surogat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.