Klaus Iohannis, despre „Palatul Împăratului”: „Nu am solicitat locuință, nici nu mi s-a oferit”

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a oferit prima sa reacție publică legată de scandalul investiției de circa 7 milioane de euro RA-PPS într-o vilă de protocol care ar fi pregătită pentru familia acestuia după ce nu va mai fi președinte, conform unei investigații Recorder.

„Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri, este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate.
Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Deci tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă”, a declarat Klaus Iohannis la Cotroceni.

Reacția lui Iohannis vine după o investigație Recorder potrivit căreia Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) investeşte în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol, în timp ce toate indiciile duc către un singur nume atunci când vine vorba de beneficiarul acestei renovări.

Pe acest subiect, și Administrația Prezidențială a reacționat oficial la final de februarie și a anunțat că președintele Iohannis nu a făcut o solicitare oficială pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

„Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.